ZPS, a.s.

ČR - Zlínský kraj - Zlín

Mapa

Adresa

Zlín

Právní forma: Akciová společnost
IČ: 00009393
živnostenský úřad: Magistrát města Zlína
záznam v obchodním rejstříku: ZPS, a.s.
záznam v živnostenském rejstříku: ZPS, a.s.

Zapsáno: 31.12.1990(spisová značka B 211 - Krajský soud v Brně)

Akcie:

  • Akcie na majitele, hodnota: 200.00, počet: 2207789

Kapitál:

  • Základní kapitál - 441 557 800Kč

Předmět podnikání

  • Zámečnictví, nástrojářství
  • Obráběčství
  • Galvanizérství, smaltérství
  • Podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady
  • Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačních zařízení
  • Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu:Zaniklá
datum konkurzu: 05.10.1999
první živnost: 21.12.1990
poslední živnost: 18.06.2012
počet živností: 13
datum poslední změny: 18.06.2012

Statutární orgán - představenstvo

JUDr. Ladislav Bědroň, fyzická osoba

Ostrava - Poruba

funkce: člen představenstva
ve funkci od: 28.11.2003
Otto Prigl, fyzická osoba

Praha 4-Nusle

funkce: člen představenstva
členství od: 02.08.2004

Způsob jednání: Za společnost jednají společně nejméně dva členové představenstva, z nichž jeden musí být předseda nebo místopředseda představenstva. Za společnost podepisují nejméně dva členové představenstva, z nichž jeden musí být předseda nebo místopředseda představenstva. Všichni tak činí způsobem, že k vytištěnému nebo napsanému obchodnímu jménu společnosti připojí svůj podpis.

Dozorčí rada

JAROSLAV PLŠEK, fyzická osoba

Zlín - Prštné

funkce: člen
ve funkci od: 28.08.1998
Ing. Bohumil Gančarčík, fyzická osoba

Zlín

funkce: člen
ve funkci od: 29.09.1998
Ing. Pavel Křížka, fyzická osoba

Veselá

funkce: člen
ve funkci od: 28.11.2003
stav subjektu: Aktivní
ostatní skutečnosti:

Způsob založení: Společnost byla založena podle zakladatel- ského plánu min. strojírenství a elektrotechniky ČR vydaného rozhodnutím ministra strojírenství a elektrotechniky č.j. 138/190 z 19.12.1990 s účinností od 31.12.1990.

1. Základní jmění společnosti se zvyšuje z hodnoty 441 557 800,-Kč o 883 115 600,-Kč na hodnotu 1 324 673 400,-Kč upsáním 4 415 578 ks nových kmenových akcií v zaknihované podobě ve formě na majitele o jmenovité hodnotě 200,-Kč na jednu akcii. Při upisování akcií společnosti se připouští upisování akcií nad částku navrhovaného zvýšení základního jmění bez omezení. O konečné částce zvýšení základního jmění rozhodne představenstvo společnosti. Po splnění zákonných podmínek půjde o akcie veřejně obchodovatelné. Upisování akcií proběhne ve dvou kolech, přičemž prvního kola se mohou zúčastnit pouze stávající akcionáři společnosti v rozsahu svého přednostního práva podle ustanovení § 204a obchodního zákoníku a druhého kola se mohou zúčastnit zájemci vybraní představenstvem společnosti, jak je uvedeno níže.

2. Akcionáři společnosti mohou upisovat nové akcie v prvním kole upisování v rozsahu svého přednostního práva peněžitými vklady v sídle společnosti v pracovní dny v době od 8 do 15 hodin ve lhůtě dvou týdnů počínající 45.dnem následujícím po dni, v němž nabude právní moci rozhodnutí rejstříkového soudu, kterým se povoluje zápis usnesení valné hromady o zvýšení základního jmění do obchodního rejstříku. Představenstvo uveřejní informace o přednostním právu způsobem určeným zákonem a stanovami pro svolání valné hromady ve lhůtě do 15 dnů ode dne, v němž nabude právní moci rozhodnutí rejstříkového soudu, kterým se povoluje zápis usnesení valné hromady o zvýšení základního jmění do obchodního rejstříku.

Na jednu dosavadní akcii o jmenovité hodnotě 200,-Kč mohou akcionáři upsat dvě nové akcie o jmenovité hodnotě 200,-Kč. S využitím přednostního práva lze upsat 4 415 578 ks nových kmenových akcií v zaknihované podobě ve formě na majitele o jmenovité hodnotě 200,-Kč na jednu akcii. Emisní kurz nových akcií upisovaných v prvním kole upisování je rovný 100% jmenovité hodnoty každé nové akcie. Rozhodným dnem pro uplatnění přednostního práva akcionáře je první den upisovací lhůty v prvním kole upisování. Za účelem technického zabezpečení úpisu pozastaví ZPS převody akcií ZPS šest dnů přede dnem zahájení upisování do dne zahájení upisování včetně.

3. Všechny akcie, které nebudou upsány v prvním kole upisování s využitím přednostního práva, budou ve smyslu ustanovení § 203 odst.2 písm.d) obchodního zákoníku nabídnuty k upsání v druhém kole upisování zájemcům /společně dále jen ,,zájemci o upsání"/ a to:

a) věřitelům společnosti, tj. osobám, které mají za společností platnou, nepromlčenou, prokazatelnou a nespornou pohledávku v jakékoli výši /dále jen ,,věřitelé"/ z titulu obchodního styku nebo z titulu úvěrů či půjček poskytnutých společností či z titulu směnečných závazků společnosti /společně dále jen ,,pohledávka" nebo ,,pohledávky"/

b) strategickému partnerovi či partnerům z řad tuzemských nebo zahraničních subjektů, jejich kapitálový vstup do společnosti může přispět k rozvoji jejího podnikání /dále jen ,,investoři,,/.

Zájemci o upsání doručí na adresu sídla společnosti k rukám předsedy představenstva ve lhůtě počínající prvním dnem následujícím po skončení prvního kola upisování a končící desátým dnem po skončení prvního kola upisování písemné oznámení o počtu akcií, o jejichž upsání mají zájem a o způsobu splacení s tím, že toto oznámení musí obsahovat adresu, na kterou představenstvo zašle v případě výběru příslušného zájemce výzvu k upsání akcií společnosti v druhém kole upisování. V případě vkladu pohledávky zájemci o upsání budou dále v oznámení identifikovat pohledávku nebo pohledávky, jimiž hodlají splatit emisní kurs upsaných akcií společnosti, a to alespoň následujícími údaji za každou z vkládaných pohledávek:

(i) právní titul vzniku pohledávky (ii) den vzniku pohledávky (iii) označení smlouvy či jiného dokumentu zakládajícího vznik pohledávek s tím, že úředně ověřená kopie smlouvy či jiného dokumentu bude přiložena k oznámení zájemce (iv) výše pohledávky ke dni odeslání oznámení v korunách českých.

Výběrem upisovatele nebo upisovatelů mezi zájemci o upsání je pověřeno představenstvo společnosti.

Jediným kritériem výběru upisovatele nebo upisovatelů mezi zájemci o upsání bude doporučení poradenské společnosti s vyhodnocením nabídek zájemců o upsání odsouhlasené předem písemně ze strany koordinačního výboru věřitelských bank.

Vybraní zájemci o upisování akcií budou představenstvem společnosti vyzváni k upsání akcií ve druhém kole upisování, nejpozději do zahájení druhého kola upisování.

Věřitelé jsou povinni splatit celou výši emisního kurzu jimi upsaných akcií společnosti vkladem své pohledávky nebo pohledávek do základního jmění v souladu s ustanovením § 59 odst.7 obchodního zákoníku, ve znění článku II zákona č.165/1998 Sb. Investoři jsou povinni splatit celou výši emisního kurzu jimi upsaných akcií společnosti peněžitými vklady nebo nepeněžitým vkladem, kterým mohou být pouze odkoupené věřitelské pohledávky za společností, příp. kombinací obou.

Společnost se řídí stanovami ve znění přijatém rozhodnutím valné hromady konané dne 30.8.1999.

4. Upisování akcií bez využití přednostního práva v druhém kole upisování bude probíhat v sídle společnosti ve lhůtě dvou týdnů počínající čtyřicátým dnem po ukončení prvního kola upisování v pracovní dny od 8 do 15 hodin. Upisovat lze nové kmenové akcie v zaknihované podobě ve formě na majitele o jmenovité hodnotě 200,-Kč na jednu akcii, a to i nad částku navrhovaného zvýšení základního jmění bez omezení. Emisní kurz nových akcií upisovaných v druhém kole upisování je rovný 100% jmenovité hodnoty každé nové akcie. Upisování akcií v druhém kole bude probíhat bez přednostního práva akcionáře, protože je důležitým zájmem společnosti, aby upsané akcie mohly být splaceny nejen peněžitými vklady, ale i vložením pohledávek věřitelů, a mohlo tak být sníženo úrokové zatížení společnosti.

Část podniku prodána dne 22.6.2000 se souhlasem Krajského obchodního soudu v Brně společnosti TAJMAC-ZPS, a.s. IČ 26 21 55 78 se sídlem ve Zlíně, tř. Tomáše Bati 5331, PSČ 762 08 na základě jediné smlouvy podle ustanovení § 27a) zák.č. 328/1991 Sb. v platném znění.

5. Upisovatelé jsou povinni splatit celou výši emisního kurzu jimi upsaných akcií společnosti nejpozději do 15 dnů od skončení kola, v němž akcie společnosti upsali. Upisovatelé, kteří splácí emisní kurz jimi upsaných akcií společnosti peněžitým vkladem, jsou povinni splatit celou výši emisního kurzu upsaných akcií na účet č. 3148473/0300 vedený u Československé obchodní banky,a.s. pobočka Zlín nebo na účet č. 507-661/0100 vedený u Komerční banky a.s., pobočka Zlín.

Upisovatelé, kteří splácí emisní kurz jimi upsaných akcií společnosti vkladem své pohledávky či pohledávek do základního jmění společnosti za jejich příslušnou nominální hodnotu, uzavřou za tímto účelem v sídle společnosti se společností smlouvu o postoupení pohledávky tak, aby tato smlouva nabyla platnosti a účinnosti nejpozději v poslední den lhůty pro splacení emisního kurzu upsaných akcií společnosti.

Předloženo nové úplné znění Stanov společnosti ze dne 28. listopadu 2003.


Osoby živnostenského listu

JUDr. Ladislav Bědroň,statutární orgán

bydliště:Ostrava - Poruba

Otto Prigl,statutární orgán

bydliště:Praha - Nusle

Zlín - další firmy:

Lenka Petříková- Zlín

Miroslava Beljajeva- Zlín - Kudlov

Dalibor Raška- Zlín

Millenium Restaurant s.r.o.- Zlín

Aleš Loch- Zlín - Mladcová

Mgr. Pavel Knot- Zlín

František Šarišský- Zlín

M.G.P. spol. s r.o.- Zlín

Jaroslav Kouřil- Zlín

David Herzan- Zlín

"HOMEX s.r.o."- Zlín - Želechovice nad Dřevnicí

PLAST - CENTRUM 2000, s.r.o.- Zlín

MIKONA AUTO s.r.o.- Zlín - Louky

AV STAGE s.r.o.- Zlín

Ivan Zbořil- Zlín