Zemědělské družstvo,závod ČSČK,Jedlová

ČR - Pardubický kraj - Jedlová

Mapa

Adresa

Jedlová

Právní forma: Zemědělské družstvo
IČ: 00129615
živnostenský úřad: Městský úřad Polička
záznam v obchodním rejstříku: Zemědělské družstvo Jedlová "v likvidaci"
záznam v živnostenském rejstříku: Zemědělské družstvo,závod ČSČK,Jedlová

Zapsáno: 14.04.1950(spisová značka DrXXIV 1112 - Krajský soud v Hradci Králové)

Kapitál:

  • Zapisovaný kapitál - 0Kč
  • Základní vklad - 0Kč

Předmět podnikání

  • 1. Družstvo především provozuje zemědělskou výrobu a v zájmu jejího dalšího rozvoje racionálně a efektivně hospodaří na zemědělské půdě, v sadech a lesích, které užívá.
  • 2. Družstvo může a) zpracovávat zemědělské a lesní suroviny a vyrábět z nich potravinářské výrobky b) vykonávat činnosti a vyrábět výrobky sloužící potřebám zemědělské a potravinářské výroby, pokud k této činnosti není potřeba souhlasu podle zvláštních předpisů c) poskytovat práce a služby pro občany a prodávat vlastní vyrobené zboží.
  • 3. Na základě rozhodnutí orgánů hospodářského řízení provádí družstvo tuto jinou činnost: 1. ONV Svitavy ze dne 14. 8. 1984 čj. VLHZ/1155/84/Ná - výroba umělých květin v kooperaci n.p. Centroflor, závod Olešnice na Moravě. 2. ONV Svitavy ze dne 11. 5. 1987 čj. VLHZ/455/87/Ná - výroba podlážek, palet. 3. ONV Svitavy ze dne 7. 1. 1988 čj. VLHZ/15/88/Ná - kovovýroba, výroba, opracování a svařování strojních součástí pro organizace. 4. Doprava pro organizace a občany v rozsahu povolení ONV Svitavy.
  • 4. Rozšířená jiná hospodářská činnost: - stavební práce - práce jeřábem, vysokozdvižným vozíkem a těžkou mechanizací - výroba a prodej betonových směsí pro organizace a občany - obchodní činnost vlastních i nakoupených výrobků, prodej potravinářského zboží (mléka, mléčných výrobků, masa, masných výrobků, pečivo, chleba a ostatní sortiment potravinářského zboží), textilního a průmyslového zboží.
  • 5. Družstvo může podle zákonem stanovených pravidel uskutečňovat zahraničněhospodářskou činnost, a to zpravidla na základě devizového samofinancování. Má právo za podmínek stanovených zákonem navazovat a uskutečňovat přímé vztahy s jinými státy v souladu s § 4 vyhl. FMZO č. 27/91 Sb. (u dovozu a vývozu věcí s výjimkou nař. vlády 256/90 Sb.).
  • 6. Výši, tvorbu a způsob užití členských podílů upravuje samostatný vnitrodružstevní předpis, schválený členskou schůzí.
  • V případě, že k provozování některé z výše uvedených činností je třeba souhlasu příslušného orgánu státní správy, může být tato činnost vykonávána až po udělení tohoto souhlasu.

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu:Zaniklá
první živnost: 18.03.1992
poslední živnost: 18.03.1994
počet živností: 1
datum poslední změny: 17.03.2006

Představenstvo

Josef Kubík, fyzická osoba

Nedvězí

funkce: Člen představenstva
ing. Jaroslav Tichý, fyzická osoba

Trpín

funkce: Místopředseda
Josef Lánský, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Stanislav Lidmila, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Jiří Luňáček, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Anna Moravcová, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Petr Navrátil, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Václav Němec, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
ing. Jiří Portl, fyzická osoba

Nedvězí

funkce: Člen
Marie Renzová, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Marie Tulisová, fyzická osoba

Jedlová

funkce: Člen
Pavel Švihel, fyzická osoba

Jedlová

funkce: L i k v i d á t o r
Vratislav Král, fyzická osoba

Nedvězí

funkce: L i k v i d á t o r

Zastupování a podepisování: Družstvo zastupuje navenek předseda, v jeho nepřítomnosti místopředseda. K vytištěnému nebo napsanému názvu družstva připojí svůj podpis předseda, v jeho nepřítomnosti místopředseda spolu s dalším členem představenstva a pokud věci mají finanční povahu, také spolu s hlavním ekonomem.

stav subjektu: Aktivní
ostatní skutečnosti:

Údaje o zřízení: Podle zákona č. 69/49 Sb. přetvořilo se dnem 5. dubna 1950 Zemědělské strojní družstvo v Jedlové - Dr XII 194 - v JZD v Jedlové, čímž veškerá práva a závazky tohoto družstva přešly bez likvidace na Jednotné zemědělské družstvo v Jedlové.

Podle souhlasu rady ONV ve Svitavách ze dne 16. února 1961 zapisuje se ke dni 1. ledna 1961 sloučení JZD v Jedlové-Čtyřech Dvorech - Dz 1459 jako družstva přejímaného s tímto družstvem jako přejímajícím, takže sloučením zaniklo přejímané družstvo bez likvidace. Přejímající družstvo převzalo práva a závazky družstva zaniklého.

Podle usnesení členské schůze zaniklého družstva ze dne 15. 8. 1975, členské schůze přejímajícího družstva ze dne 15. 8. 1975 a schválení rady ONV ve Svitavách ze dne 3. 12. 1975, číslo 280, zapisuje se sloučení schválené ke dni 1. ledna 1976 družstva Jednotné zemědělské družstvo v Nedvězí - Dz 1233 jako družstva přejímaného s tímto jako družstvem přejímajícím, takže sloučením přejímané družstvo zaniklo bez likvidace, přičemž jeho majetek, práva a závazky převzalo přejímající družstvo.

Ručení: Člen družstva ručí za případnou ztrátu družstva odměnou za práci až do výše 500,- Kčs v roce, ve kterém ke ztrátě došlo a nebylo ji možno krýt z jiných zdrojů, vyjma neprac. důchodců.

Právní poměry družstva se řídí podle nových stanov přijatých usnesením členské schůze dne 29. 5. 1991 a upravených podle zákona č. 162/90 Sb.


Jedlová - další firmy:

Hana Žecová- Jedlová

W.Rohrssen, s.r.o. v likvidaci- Jedlová

Markéta Streik- Jedlová

Josef Švejcar- Jedlová

Alena Gloserová- Jedlová

ZOS Jedlová, spol. s r.o.- Jedlová

Ing. Pavel Kučera- Jedlová

Karel Dušek- Jedlová

Karel Kantor- Jedlová

Libor Soukal- Jedlová

Jaroslav Čípa- Jedlová

Zdeňka Petrová- Jedlová

LM holding s.r.o.- Jedlová

Radomil Horníček- Jedlová

Tomáš Pártl- Jedlová