Správa pošt a telekomunikací Praha, s.p.

ČR - Hlavní město Praha - Praha 3

Mapa

Adresa

Praha 3 - Žižkov

Právní forma: Státní podnik
IČ: 00003514
živnostenský úřad: Úřad městské části Praha 3
záznam v obchodním rejstříku: Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik
záznam v živnostenském rejstříku: Správa pošt a telekomunikací Praha, s.p.

Zapsáno: 30.06.1989(spisová značka ALX 251 - Městský soud v Praze)

Předmět podnikání

  • Základní předmět činnosti státního podniku:
  • 1.Výkon poštovního provozu a poštovní novinové služby pro potřeby národního hospodářství, obrany a bezpečnosti státu a pro potře- by obyvatelstva v okruhu těchto činností - doprava všech druhů poštovních zásilek - peněžní služby pošty, včetně obstaravatelských činností - rozšiřování tuzemského i zahraničního tisku a zasílání čs. riodického tisku do zahraničí - prodej doplňkového zboží V jednotné síti pošty a PNS na území ČSR v souladu s akty SPU a doporučeními a dokumenty NÚ SPU, OSS a RVHP a stanovenými
  • normativy kvality.
  • 2. Výkon realizační činnosti v oblasti poštovních cenin.
  • 3. Přenos všech druhů signálů, zpráv a informací po jednotlivé telekomunikační síti /dále jen JTSú, s vyjimkou sítě rozhlaso- vých a televizních vysílačů.
  • 4. Přenos zpráv potřebných pro zajištění provozu JTS a poskytová- ní telekomunikačních služeb pro potřeby řízení státu a národní- ho hospodářství, pro potřeby obrany a bezpečnosti čs. území a pro potřeby obyvatelstva na území ČSR v souladu s dokumenty MTU CCITT, OSS a RVHP a stanovenými normativy kvality.
  • 5. Výkon státní správy na úseku pošty
  • 7.a/ výstavba, provoz a rozvoj jednotné sítě pošty a PNS na území ČR v souladu s koncepčními záměry s rozvojovými programy včetně součinnosti na jejich tvorbě, projekční inženýrské a výzkumně vývojové činnosti.
  • b/ Výstavba, provoz a rozvoj JTS na území ČR, digitalizace JTS v souladu s koncepčními záměry a rozvojovými progra my zakladatele, včetně součinnosti na jejich tvorbě, projekční, inženýrské a výzkumně vývojové činnosti.
  • 8. Připojování neveřejných a telekomunikačních zařízení do JTS na /zemí ČSR.
  • 9. Vývoj, výroba, montáž, prodej, dovoz a vývoz technických a pro vozních prostředků pošty a PNS, vývoj, výroba , montáž ,prodej dovoz a vývoz telekomunikačních zařízení, pracovních a montáž- ních pomůcek.
  • 10. Činnost vyplývající z provozu, údržby, modernizace, rozvoje a výstavby zařízení a objektů v majetku podniku, včetně servis- ní činnosti a objektů v majetku podniku, včetně servisní čin- nosti pro tuzemské a zahraniční zařízení podmiňující nebo související s provozem sítě pošty, PNS a JTS.
  • 11. Kalkulace sazeb za zásilky a spojové služby.
  • 12. Tvorba a údržba informační databáze pro potřeby informačního systému odvětví spojů
  • 14. Tuzemská a zahraniční obchodní činnost s poštovními ceninami a filatelistickým zbožím, stanovení maloobchodních cen pošto- vních známek pro sběratelské účely, vydávaných a dovážených filatelistických publikací a potřeb.
  • 15. Vydavatelství odborné literatury, provozních předpisů, pomů- cek a tiskopisů, propagačních a informačních materiálů v ob- lastech své činnosti.
  • 16. Tisk jiných cenin nebo tiskovin pro potřebu resortu i mimore- sortních objednatelů, včetně zahraničních vydavatelů cenin
  • 17. Uzavírání dohod o propojení, za podmínky technické reali zovatelnosti s jinými držiteli pověření nebo povolení na provoz telekomunikačních zařízení a poskytování teleko- munikačních služeb v ČSR /včetně služeb mezinárodních/, kteří o to požádají. Dohody musí zajistit vzájemné propojení JTS se systémy jiných provozovatelů tak, aby byl zajištěn oboustranně efektivní přenos informací mezi systémem žadatele a JTS. Uzavírání dohod s jinými držiteli pověření nebo povolení na provoz telekomunikačních zařízení a poskytování tele-
  • komunikačních slsužeb v ČSFR /včetně služeb mezinárod- ních/, kteří o to požádají, o spoldčném řešení zajištění tísňových a informačních služeb, včetně vydávání telefn- ních seznamů Poskytování volných přenosových kapacit v JTS bez jakéko liv diskriminace, po dohodě a na požádání jiných držite- lů pověření nebo povolení na provoz stelekomunikačních zařízení a poskytování telekomunikačních služeb v ČSFR /včetně služeb mezinárodních/. Zřizování přenosových cest přes československé pozemské
  • stanice Intelsat a Eutelsat.
  • Povinný předmět činnosti státního podniku: 1. Zajištění návaznosti čs. poštovní sítě a JTS na mezinárodní Světovou poštovní a telekomunikační síť,
  • 2. Zabezpečení mezinárodních poštovních a telekomunikačních slu- žeb při dodržení tarifů, směrování, a způsobu provozu sjedna- ných zakladatelem se zahraničními správami spojů, resp. uzna- nými soukromými provozovatelstvím.
  • 3. Centrálizovaná organizace mezinárodní poštovní úřepravy pro celé území ČSR k zabezpečení ochrany a bezpečnosti státu aplikaci celního, devizového a tiskového zákona a jednotného provozního vztahu k zahraničním poštovním správám.
  • 4. Jednotný systém operativního řízení poštovního provozu, PSN a telekomunikačního provozu podle zásad a norem zakladatele v souladu s potřebami jednotné sítě pošty, PNS a JTS včetně zabezpečení návaznosti na systémy operativního řízení teleko- munikační sítě na území ČSR.
  • 5. Provoz účelové telekomunikační sítě na úrovni ČR
  • 6. Centralizovaná organizace dálkové části JTS tak, aby byla zajištěna návaznost na síť mezinárodní podle podmínek sjednaných zakladatelem a byly zabezpečeny potřeby obrany a bezpečnosti státu, mezinárodní nekomutované tranzity a byla dosažena průchodnost a odolnost.
  • 7. Výkon obstaravatelských činností a centrálního paušálu poštov- ného na základě dohod s partnerskými organizacemi, zajišťujích jednotné podmínky pro poskytování těchto služeb na celém území ČSSR.
  • 8. Příprava funkce jednotné sítě pošty, PNS a JTS pro období BPS, vytváření Státní Spojové služby a realizace akcí zvláštní čás- ti plánu.
  • 9. Realizace a propagace emisní činnosti poštovních známek a ji- ných poštovních cenin podle zásad a emisních záměrů vydavatele včetně provádění mezinárodní výměny poštovních cenin.
  • 10. Výroba, distribuce, prodej , skartace a archivace poštovních cenin a tisků s tím souvisejících, včetně příležitostných poštovních razítek a výkon bezpečnostního dozoru v této ob- lasti podle zásad a norem vydavatele státních poštovních ce- nin.
  • 11. Zabezpečení potřebného množství a druhů poštovních cenin pro účely poštovního provozu na území ČSR i pro SPT Bratislava, státní podnik.
  • 12. Agenda poštovních razítek, zřizování příležitostných poštov- ních přepážek, včetně strojové propagace,
  • 13. Jednota výrobních, distribučních a obchodních zájmů a potřeb poštovního provozu se státními zájmy.
  • 14. Činnost Poštovního muzea podle zásad a norem vydavatele stát- ních pdoštovních cenin.
  • 15. Nakládání s pdoštovními známkami a jinými poštovními ceninami propadlými ve prospěch státu na území ČSR.
  • 16. Spojová doprava prováděná vlastní automobilovou dopravou a provoz speciálních mechanizačních prostředků a opraven.

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu:Zaniklá
první živnost: 26.08.1992
poslední živnost: 31.12.1992
počet živností: 1
datum poslední změny: 13.11.2007

Statutární orgán

Ing. Jiří Makovec, fyzická osoba

Praha 3

funkce: Ředitel
Ing. Ladislav Matějka CSc., fyzická osoba

Jiskrova 1204

funkce: 1. Zástupce ředitele
náměstek pro ekonomiku
Ing. jan Vašátko, fyzická osoba

Přelouč

funkce: 2. Zástupce ředitele
náměstek pro rozvoj telekomunikací
Ing. Boris Vik, fyzická osoba

Praha 3

funkce: 3. Zástupce ředitele
náměstek pro provoz telekomunikací
ing. Jan Přibyl, fyzická osoba

Praha 5-Lužiny

funkce: zástupce ředitele
s.p. pro odbor pošty
ing. Jiří Šmahel, fyzická osoba

Praha 5

funkce: 4. Zástupce ředitele
obchodní náměstek pověřený řízením
Jiří Fučíkovský, fyzická osoba

Praha 3

funkce: 5. zástupce ředitele
náměstek pro personální a podnikové záležitosti

Za p odnik jedná ředitel nebo jeho zástupce. K názvu podniku připojí svůj podpis ředitel nebo jeho zástupce.

stav subjektu: Zaniklý
datum zániku: 31.12.1992
ostatní skutečnosti:

Údaje o vzniku: Státní podnik byl založen zakládací listinou federálního mini- sterstva dopravy a spojů vydanou rozhodnutím ministra dopravy a spojů ČSSR čj. 12288/1989- 350 ze dne 27.6.1989.

Státní podnik s účinností od 31.10.1992 ministerstvu hospo- dářství ČR

Den vzniku je : 1. červenec 1989.

Odštěpné závody:

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa telekomunikací České Budějovice zkratka: SPT ObST České Budějovice

Sídlo: České Budějovice, ul.Dr. Stejskala 6 IČO: 000 03 662

Vedoucí: ing. Václav Sabáček Adamov 22, p. Rudolfov

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa telekomunikací Plzeň zkratka: SPT ObST Plzeň

Sídlo: Plzeň, Rychtaříkova 1 IČO: 000 03 671

Vedoucí: Ing. Zbyšek Dyk Plzeň, Ke svatému Jiří 30

Zástupce vedoucího: Jaroslav Jelínek Plzeň, Sokolovská 37

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Institut vzdělávání Zruč nad Sázavou zkratka: SPT IV Zruč nad Sázavou

Sídlo: Zruč nad Sázavou IČO: 005 7274

Vedoucí: Ing. Miloš Zavoral CSc Praha 4, Starobylá 6

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa telekomunikací Ústí nad Labem zkratka: SPT ObST Ústí n. Labem

Sídlo: Ústí nad Labem, Masarykova 273/20 IČO: 000 03 689

Vedoucí: ing. Václav Němec Teplice, Duchcovská 49

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt Ústí nad labem zkratka: SPT ObSP Ústí n. Labem

Sídlo: Ústí nad labem, Berní 1 IČO: 411 87 881

Vedoucí: ing. Rostislav Horáček Ústí nad labem, Hollarova 2168

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa telekomunikací Pardubice zkratka: SPT ObST Pardubice

Sídlo: Pardubice, Na hrádku 105 IČO: 000 03 697

Vedoucí: ing. Václav Štěnička Hradec Králové, Budovatelská 829

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt Pardubice zkratka: SPT ObSP Pardubice

Sídlo: Pardubice, Na hrádku 105 IČO: 411 89 890

Vedoucí: ing. Jan Jakubík Pardubice, Brožíkova 429

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa telekomunikací Brno zkratka: SPT ObST Brno

Sídlo: Brno, Šilingrovo nám. 34 IČO: 000 03 701

Vedoucí: ing. Jiří Němec Brno, Komarovova 5

Zástupce vedoucího: ing. Antonín Sapák Brno, Staminova 8

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt Brno zkratka: SPT ObSP Brno

Sídlo: Brno, Šilingrovo nám. 3/4 IČO: 411 87903

Vedoucí: Ing. Marián Pavelka Brno, Olšanského 19

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa telekomunikací Ostrava zkratka: SPT ObST Ostrava

Sídlo: Ostrava 2, Mlýnská 12 IČO: 000 03 719

Vedoucí: ing. Jan Hon Ostrava - Poruba, Jedlová 1894

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt Ostrava zkratka: SPT ObSP ostrava

Sídlo: Ostrava, Poštovní 20 IČO: 411 87 911

Vedoucí: Ing. Jan Kocourek Ostrava 4, Otakara Jeremiáše 6009

Správa pošt a talekomunikací Praha, státní podnik Ředitelství pošt Praha zkratka SPT ŘS Praha

Sídlo: Praha 4, bystřická 9 IČO: 000 07 727

Vedoucí: Ing. Petr Angelis Praha 9, Cíglerova 1088

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Telecom Praha zkratka: SPT Telecom Praha

Zástupce vedoucího: Ing. Václav Čížek Praha 5, Amforová 1898

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Ředitelství poštovní přepravy Praha zkratka SPT ŘPP Praha

Sídlo: Praha 1, Opletalova 40 IČO: 000 03 735

Vedoucí: Ing. Jiří Štráberger Praha 1, Na Kampě 1

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt střední Čechy zkratka: SPT ObSP střední Čechy

Sídlo: Praha 1, Opletalova 40 IČO: 411 87 920

Vedoucí: Ing. karel Strašil Praha 9, Lovosická 693

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Mezinárodní a meziměstská telefonní a telegrafní ústředna Praha zkratka: SPT MTTÚ Praha

Sídlo: Praha 3, Olšanská 6 IČO: 000 03 549

Vedoucí: Ing. Antonín Kalda Praha 4, Pod vrstevnicí 1527

Spráava pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Hospodářská ústředna pošt Praha zkratka: SPT HÚP Praha

Sídlo: Praha 7, Ortenovo nám. 16 IČO: 448 49 788

Vedoucí: Karel Pavlík Praha 4, Nad lesním divadlem 1113

Správa pošt a atelekomunikací Praha, státní podnik Hospodářská ústředna telekomunikací Prahaq zkratka: SPT HÚT Praha

Sídlo: Praha 7, Ortenovo nám. 16 IČO: 000 03 603

Vedoucí: PhDr. Jan Podhola Praha 5, Favorského 1901

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Ředitelství mezinárodní poštovní přepravy Praha zkratka ŘMPP Praha

Sídlo: Praha 1, nám. Maxima Gorkého 13 IČO: 000 03 743

Vedoucí: Ing. Petr Dřímalka Rakovník, Tyršova 157

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Správa dálkových kabelů Praha

Vedoucí: ing. Jan Rak Praha 6, Bořislavka 2075

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Výpočetní a kontrolní ústředna spojů Praha zkratka Vakus Praha

Sídlo: Praha 5, Holečkova 10 IČO: 000 03 565

Vedoucí: RNDr. ing. Jan Nesvorný CSc Praha4, Branická 118

Správa pošt a tlekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt České Budějovice zkratka: SPT ObSP České Budějovice

Sídlo: České Budějovice, nám. 1. máje IČO: 411 87 865

Vedoucí: Ing. František Vondruška České Budějovice, sídliště Máj, Julie Prokopové 12

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Oblastní správa pošt Plzeň zkratka: SPT ObSP Plzeň

Sídlo: Plzeň, Rychtaříkova č. 1 IČO: 411 87 873

Vedoucí: Ing. Jan Přibáň Plzeň, Plzenecká 84

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Informatika a automatizace telekomunikací zkratka: SPT IAT Praha

Sídlo: Praha 5, Holečkova 10 IČO: 457 93 387

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Výpočetní a kontrolní ústředna spojů Praha

Zkratka: SPT VAKUS Praha Sídlo: Praha 5, Holečkova 10 IČO: 457 93 395

Vedoucí: ing. Květoslav Němec Praha 3, Sudoměřická 46

Správa pošt a telekomunikací Praha, státní podnik Výpočetní a kontrolní ústředna spojů Vítkov zkratka: SPT VAKUS Vítkov

Sídlo: Vítkov, Wolkerova 480 IČO: 463 50 276

Vedoucí: ing. Josef Moša Vítkov, Opavská 688

Tento podnik se vymazuje pro zrušení bez likvidace ke dni 31.12.1992 rozhodnutím ministra hospodářství ČR č. 378/1992 ze dne 16.12.1992. Podle rozhodnutí ministra hospodářství ČR č. 379/92 a č. 377/92 státní podnik byl rozdělen na podnik: - Česká pošta, státní podnik zapsaný k 1.1.1993 v obchodním rejstříku OS pro Prahu 1 pod Rg.A 7565, IČO: 471 14 983 - SPT Telecom, státní podnik zapsaný k 1.1.1993 v obchodním rejstříku OS pro Prahu 1 pod Rg.A 7566, IČO: 471 14 991.


Osoby živnostenského listu

Ing. Jiří Makovec,statutární orgán

bydliště:Praha 3 - Žižkov

Praha 3 - další firmy:

" VALY plus s.r.o."- Praha - Vinohrady

1T s.r.o.- Praha - Vinohrady

2FRESH s.r.o.- Praha - Žižkov

"M.M.E." OOD- Praha - Žižkov

1. Pražská stavební, s. r. o.- Praha - Žižkov

"IVAKO PRAHA" s.r.o.- Praha - Žižkov

108 AMCR s.r.o.- Praha - Žižkov

1. stavební-Servis s.r.o.- Praha - Žižkov

1. Hefaistos s.r.o.- Praha - Žižkov

"Fra. Angelico, s.r.o."- Praha - Žižkov

.Greep, spol. s r.o.- Praha - Žižkov

1studio s.r.o. v likvidaci- Praha 3 - Žižkov

20 fingers s.r.o.- Praha - Žižkov

2meat s.r.o.- Praha - Žižkov

2K Czech, s.r.o.- Praha - Žižkov