Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace

ČR - Zlínský kraj - Vsetín

Mapa

Adresa

Vsetín

Právní forma: Příspěvková organizace
IČ: 00098574
živnostenský úřad: Městský úřad Vsetín
záznam v obchodním rejstříku: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace
záznam v živnostenském rejstříku: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace

Zapsáno: 06.09.2005(spisová značka Pr 991 - Krajský soud v Ostravě)

Předmět činnosti podnikání

  • 11. Vykonává činnosti vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu zajištění provozu veřejně přístupných prostor. Umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. Vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů a diapozitivů. Krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné části zařízení, včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí.
  • 8. Organizace vykonává činnost v oblasti ekologické výchovy, vzdělání a osvěty.
  • 9. Provozuje a doplňuje fotoarchívy ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí, snímky nebo jejich analogové či digitální kopie vypůjčuje právnickým i fyzickým osobám za podmínek daných badatelským řádem a zákonem č. 121/2000 Sb., autorský zákon, ve znění pozdějších předpisů. Za tyto služby může požadovat úhradu. Provozuje konzervátorskou a preparátorskou dílnu, fotolaboratoř a videopracoviště. Organizace pořizuje a využívá databáze (dle zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon, ve znění pozdějších předpisů). Svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také pomocí elektronických a informačních technologií. Každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou zveřejní v informačním systému s dálkovým přístupem.
  • 10. Organizace ve vztahu k předmětu své činnosti pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami pro širokou veřejnost, zejména pro děti, mládež a rodiny s dětmi, pro školská zařízení, pro zájmová sdružení dětí a mládeže a další organizace: - Odborné konference, sympózia a semináře, výstavy. - Akce a programy k popularizaci, propagaci a medializaci vědy a techniky. - Kulturní, vzdělávací, osvětové, výukové akce a programy. Provádí přednáškovou a další vzdělávací činnost. Vytváří zázemí pro mimoškolní činnost dětí a mládeže. - Astronomická pozorování. Podle potřeby může organizovat pro mládež v areálu hvězdárny letní tábory a astronomická soustředění, doplněná přednáškami a pozorováními.
  • 6. Vydává a veřejně šíří periodické (z.č. 46/2000 Sb.) a neperiodické (z.č. 37/1995 Sb.) publikace, propagační materiály a jiné drobné tisky, zhotovuje fotokopie sbírkových předmětů a jiného badatelského materiálu.
  • 7. Na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, provádí archeologické výzkumy.
  • 5. Organizace provádí odborná astronomická pozorování, zpracovává a vyhodnocuje jejich výsledky a předává je našim i zahraničním spolupracujícím institucím pro odborný výzkum. Pravidelně zabezpečuje meteorologická měření, registruje a statisticky zpracovává bleskové výboje. Potřebné údaje, informace a odborná vyjádření poskytuje za podmínek stanovených právními předpisy veřejnosti a organizacím.
  • 4. Provádí vědecký výzkum a další odborné aktivity v oborech přírodních, technických a společenských věd. Provádí popularizaci, propagaci a medializaci vědy a techniky. Poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.) V oblasti přírodních věd provádí na vyžádání orgánů státní ochrany přírody, samosprávy i státní správy, výzkumných pracovišť, vysokých škol a dalších subjektů průzkumy a výzkumy chráněných a ohrožených částí přírody za úhradu nákladů.
  • 3. Sbírky spravuje v souladu s ustanoveními zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Provádí zejména: - Podává žádosti o zapsání sbírek do Centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu. - Sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav (se stanovenou návštěvní dobou), vlastní publikační a přednáškovou činností v České republice i v zahraničí a dalšími výchovnými a popularizačními aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, rodinám s dětmi, seniorům a handicapovaným občanům. - Dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona. Obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů, vystavuje originály a rozmnoženiny děl. - Umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a badatelským řádem, který vydává.
  • 2. Organizace spravuje veřejně přístupné základní knihovny se specializovanými fondy (odbornými knihovnami) ve smyslu § 3 odst. 1 písm. c) zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
  • 1. Organizace shromažďuje sbírky přírodnin i sbírky ze všech oborů lidské činnosti včetně hmotných dokladů vývoje průmyslu, vědy a techniky české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na dokumentaci regionu Valašsko. Sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti v oborech přírodních, technických a společenských věd. V případě potřeby vytváří specializované sbírky věnované vědě a technice, udržitelnému rozvoji.
  • 12. Může přijímat dary a příspěvky od právnických nebo fyzických osob, případně vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti. V oborech své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.

Doplňková činnost

  • výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
  • hostinská činnost

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu:Aktivní
první živnost: 28.03.1994
počet živností: 15
aktichních živností: 2
aktivní provozovny:Ano
datum poslední změny: 12.02.2014

Živnosti:

stav:Aktivní
druh živnosti:živnost volná
předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
vznik: 28.03.1994
Činnosti živnosti
  • Opravy a údržba předmětů kulturní povahy (s výjimkou restaurování děl z oboru výtvarných umění, která nejsou kulturními památkami, ale jsou uložena ve sbírkách muzeí a galerií nebo se jedná o předměty kulturní hodnoty a s výjimkou obnovy kulturních památek nebo jejich částí, které jsou díly výtvarných umění nebo umělecko-řemeslnými pracemi)
  • Pořádání výstav, veletrhů, přehlídek a obdobných akcí
  • Reklamní činnost a marketing
  • Realitní činnost
  • Pronájem a půjčování věcí movitých
  • Agenturní činnost
  • Specializovaný maloobchod
  • Maloobchodní prodej a pronájem zvukových a zvukově- obrazových záznamů a jejich nenahraných nosičů
  • Maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny
  • Reprografické práce na kopírce
  • Fotografické služby
stav:Aktivní
druh živnosti:živnost řemeslná
předmět podnikání: Hostinská činnost
vznik: 09.05.2005

Zřizovatelé příspěvkové organizace

Zlínský kraj se sídlem ve Zlíně, právnická osoba

Zlín

Statutární orgán

MILAN PŮČEK, fyzická osoba

Tábor

funkce: ředitel
ve funkci od: 01.08.2009

Jménem organizace jedná ředitel samostatně jako statutární orgán nebo jiný zaměstnanec organizace jako jím pověřený zástupce.

stav subjektu: Aktivní
datum vzniku OR: 01.01.1982
ostatní skutečnosti:

Organizace se stala dne 1.1.2003 příspěvkovou organizací Zlínského kraje a je zřízena na dobu neurčitou.


Osoby živnostenského listu

Ing. Milan Jan Půček MBA, Ph.D.,statutární orgán

bydliště:Tábor

Vsetín - další firmy:

GYROS spol. s r.o. "v likvidaci"- Vsetín

Vladan Hřava- Vsetín

Iva Zapletalová- Vsetín

Renata Čalová- Vsetín

Iva Švehlová- Vsetín - Rokytnice

NP publication spol. s r.o. "v likvidaci"- Vsetín

Ivo Žebrák- Vsetín

SLÉVÁRNA VSETÍN spol. s r.o. "v likvidaci"- Vsetín

INSTALA Vsetín B & B spol. s r.o.- Vsetín

Pavel Koňařík- Vsetín

INTERTORTECHNIK, spol. s r.o.- Vsetín

Věra Janečková- Vsetín

AGIL spol. s r.o. "v likvidaci"- Vsetín

ZV - NOVOPRES spol. s r.o.- Vsetín

BONAVIA servis, a.s.- Vsetín