HVĚZDÁRNA VSETÍN, příspěvková organizace

ČR - Zlínský kraj - Vsetín

Mapa

Adresa

Vsetín

Právní forma: Příspěvková organizace
IČ: 00098621
živnostenský úřad: Městský úřad Vsetín
záznam v obchodním rejstříku: Hvězdárna Vsetín, příspěvková organizace
záznam v živnostenském rejstříku: HVĚZDÁRNA VSETÍN, příspěvková organizace

Zapsáno: 21.11.2003(spisová značka Pr 902 - Krajský soud v Ostravě)

Předmět činnosti podnikání

  • 1) Provádí odborná astronomická pozorování, zpracovává a vyhodnocuje jejich výsledky a předává je našim i zahraničním spolupracujícím institucím pro odborný výzkum. 2) Pravidelně zabezpečuje meteorologická měření, registruje a statisticky zpracovává bleskové výboje. Potřebné údaje, informace a odborná vyjádření poskytuje veřejnosti a organizacím. 3) Realizuje pro školská zařízení, zájmové organizace i širokou veřejnost odborné, vzdělávací a populárně vědecké přednášky, videopořady, besedy, exkurze, připravuje nové vzdělávací programy, komponované pořady a využívá je ve vzdělávací činnosti. 4) Pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými či fyzickými osobami odborné semináře, konference a tématické výstavy, vztahující se k předmětu činnosti. 5) Provádí na hvězdárně i mimo ni astronomická pozorování pro širokou veřejnost, školská zařízení, zájmová sdružení dětí a mládeže a další organizace. Podle potřeby organizuje pro mládež v areálu hvězdárny letní tábory a astronomická soustředění, doplněná přednáškami a pozorováním. 6) Vytváří zázemí pro mimoškolní činnost mládeže v astronomických kroužcích a odborných sekcích, poskytuje jim odbornou a metodickou pomoc, umožňuje aktivním členům kroužků a sekcí podílet se na odborných programech hvězdárny. 7) Poskytuje odborné informace veřejným i soukromým institucím a metodickou pomoc studentům středních i vysokých škol při zpracovávání ročníkových, seminárních nebo diplomových prací z oblasti astronomie a příbuzných přírodovědeckých oborů. 8) Pravidelně informuje veřejnost o připravovaných akcích a popularizuje výsledky činnosti v regionálním tisku, odborných časopisech a ostatních sdělovacích prostředcích, vydává a veřejně šíří periodické (zák. č. 46/2000 Sb.) aneperiodické (zák. č. 37/1995 Sb.) publikace, určené k propagačním nebo reklamním účelům. Zprostředkovává nákup i prodej publikací, pohlednic a dalších propagačních astronomických materiálů. 9) Může přijímat dary a příspěvky od právnických osob, případně vstupovat do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti. Umožňuje také za úplatu návštěvu hvězdárny nebo jí pořádaných vzdělávacích či kulturních akcí. 10) Výsledky své činnosti, včetně dalších odborných aktivit, prezentuje pomocí elektronických a informačních technologií. Vytváří a pravidleně aktualizuje vlastní webové stránky. 11) Zapůjčuje pro členy kroužků, sekcí a zájemce z řad veřejnosti odborné knihy nebo časopisy z knihovny hvězdárny. 12) Provádí pro veřejnost seřizování tlakoměrů a drobné opravy optických přístrojů, pro spolupracující instituce pak zajišťuje soustružnické a zámečnické práce.
  • Doplňková činnost: - zámečnictví - zprostředkování služeb

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu:Zaniklá
první živnost: 14.05.2003
poslední živnost: 01.01.2005
počet živností: 2
datum poslední změny: 25.11.2005

Statutární orgán

Mgr. JIŘÍ HAAS, fyzická osoba

Vsetín

funkce: ředitel

Způsob jednání statutárního orgánu: Jménem organizace jedná ředitel jako statutární orgán nebo jiný zaměstnanec organizace jím pověřený zástupce v písemném styku tak, že k napsanému nebo vytištěnému názvu organizace anebo k otisku razítka s uvedením funkce připojí vlastoruční podpis.

stav subjektu: Zaniklý
datum zániku: 30.08.2005
ostatní skutečnosti:

Organizace se stala dne 1.1.2003 příspěvkovou organizací Zlínského kraje a je zřízena na dobu neurčitou.

Vymazává se ke dni právní moci usnesení z obchodního rejstříku Hvězdárna Vsetín, příspěvková organizace se sídlem Vsetín, Jabloňová 231, PSČ 755 11 IČO 000 98 621 Právní důvod výmazu: Příspěvková organizace Hvězdárna Vsetín, příspěvková organizace, se sídlem Vsetín, Jabloňová 231, PSČ 755 11, IČ 000 98 621 byla ke dni 1.1.2005 zrušena rozhodnutím Zastupitelstva Zlínského kraje (usnesení č. 670/Z24/04 ze dne 24.6.2004) z důvodu sloučení s příspěvkovou organizací Muzeum regionu Valašsko ve Vsetíně, příspěvková organizace, se sídlem Vsetín, Horní náměstí 2, PSČ 755 01, IČ 00098574


Vsetín - další firmy:

AMBRÓZIE s.r.o.- Vsetín

1. směnárenská, s.r.o.- Vsetín

Air Comp Vsetín s.r.o.- Vsetín

AKV SERVIS s.r.o.- Vsetín

ADWATER s.r.o. "v likvidaci"- Vsetín

Alena Juřínková- Vsetín

4V1 Consulting s.r.o.- Vsetín

ADK Vsetín s.r.o.- Vsetín

ALTITUDA s.r.o. "v likvidaci"- Vsetín

ALIS FORM spol. s r.o.- Vsetín - Rokytnice

1.M.P. reklama s.r.o. "v likvidaci"- Vsetín

AGIL spol. s r.o. "v likvidaci"- Vsetín

Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o.p.s.- Vsetín

AEON computers, spol. s r.o. "v likvidaci"- Vsetín

AJ OZAP Toužim a.s.- Vsetín