Dopravní a zemní stavby Košťany, státní podnik

ČR - Ústecký kraj - Košťany

Mapa

Adresa

Košťany

Právní forma: Státní podnik
IČ: 00170062
živnostenský úřad: Magistrát města Teplice
záznam v obchodním rejstříku: Dopravní a zemní stavby Košťany, státní podnik
záznam v živnostenském rejstříku: Dopravní a zemní stavby Košťany, státní podnik

Zapsáno: 01.04.1990(spisová značka AXVIII 239 - Krajský soud v Ústí nad Labem)

Kapitál:

  • Kmenové jmění - 4 513 000Kč

Předmět podnikání

  • Základním předmětem podnikání státního podniku je účelně a hospodárně uspokojovat potřeby společnosti:
  • a) stavebními pracemi v oborech inženýrského a pozemního stavitelství, výrobou stavebních hmot, konstrukcí a dílců, polotovarů pro stavby, betonové směsi, betonových a železobetonových výrobků
  • b) montáží ocelových konstrukcí, prefabrikovaných objektů a zařízení, výtahů, přístrojů a zařízení pro měření a regulaci
  • c) výkony železniční vlečky, opravárenství, výkony a služby v oblasti VTEI a výpočetní techniky, inženýrské činnosti, geodetickými a kartografickými pracemi potřebnými pro výstavbu, montážemi, opravami a pracemi na vyhrazených zařízeních (elektro, plyn, tlakové nádoby)
  • Projektová činnost bude zapsána po předložení příslušného oprávnění.
  • V souladu s tímto základním předmětem podnikání zabezpečuje podnik servisní a poradenskou činnost, obchodní činnost, ubytovací, stravovací, rekreační a výchovně vzdělávací činnost.
  • Zahraničně obchodní činnost bude zapsána po předloženího příslušného oprávnění.
  • Povinným předmětem podnikání, který musí být v rámci základního předmětu podnikání přednostně zajišťován, je plnění jmenovitých úkolů státního plánu, rozepsaných zakladatelem, ve věcném, časovém a objemovém rozsahu a lokalizaci.

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu:Zaniklá
první živnost: 20.01.1993
poslední živnost: 24.04.1997
počet živností: 6
datum poslední změny: 20.01.2006

Statutární orgán

Ing. Rudolf Dietrich obchodně-ekonom.nám., fyzická osoba

Meziboří

funkce: První statutární zástupce
Za organizaci bude značit a organizaci zastupovat tak, že k natištěnému nebo napsanému názvu organizaci připojí svůj vlastnoruční podpis s dodatkem "první zástupce ředitele".
Ing. Jiří Holý, fyzická osoba

Ústí nad Labem

funkce: Ředitel státního podniku
Josef Dudek výrobní náměstek, fyzická osoba

Most

funkce: Druhý statutární zástupce
Bude státní podnik zastupovat a značit za něj tak, že k natištěnému nebo napsanému názvu podniku připojí svůj podpis s dodatkem "druhý zástupce ředitele".
stav subjektu: Zaniklý
datum zániku: 24.04.1997
ostatní skutečnosti:

Údaje o podniku: Státní podnik byl založen rozhodnutím č.109/1990 ministra výstavby a stavebnictví ČR ze dne 29.března 1990.

Zakladatelem státního podniku je ministerstvo výstavby a stavebnictví ČR.

Podle § 6 zákona č.88/1988 Sb., o státním podniku začleňuje se ke dni 1.dubna 1990 do podniku založeného tímto rozhodnutím veškerý majetek užívaný závodem 06 Průmyslových služeb a rekreačním střediskem Vatra zrušeného státního podniku Severočeská konstruktiva Ústí nad Labem.

Majetek se převádí s příslušným podílem aktiv a pasiv zrušeného státního podniku Severočeská konstruktiva Ústí nad Labem, práva a závazky vyplývajícími pro vnitřní organizační jednotky z hospodářských smluv uzavřených uvedeným státním podnikem do 31.března 1990 a z kooperačních vztahů vytvořených uvnitř tohoto státního podniku. Vnitřní organizační jednotky se převádějí se všemi pracovníky, právy a povinnostmi z pracovněprávních vztahů, úkoly 8. 5LP a prováděcího plánu na rok 1990.

Dnem svého založení podnik, jako právní nástupce, svěřený majetek přejímá a vstupuje v práva a závazky začleněných vnitřních organizačních jednotek, včetně všech oprávnění a pověření vydaných jim k výkonu specializovaných činností.

Rozsah majetku, práv a závazků bude upřesněn delimitačními protokoly, které podle pokynů ministerstva výstavby a stavebnictví ČR vypracují pověření zástupci státního podniku Konstruktiva Ústí nad Labem a pověření zástupci nově založeného podniku.

Převádí se ke dni 1.června 1993 část privatizovaného majetku - formulář 4F/6001 a formulář 4B/2001 - který byl vyjmut ze státního podniku Dopravní a zemní stavby Košťany se sídlem v Košťanech v celkové výši 61 257 000,- Kč na Fond národního majetku České republiky dle schváleného privatizačního projektu č.1119 zpracovaného vedením státního podniku.

Převádí se ke dni vydražení část privatizovaného majetku - formulář 4A/1001 - který byl vyjmut ze státního podniku Dopravní a zemní stavby Košťany se sídlem v Košťanech v celkové výši 14 938 000,- Kč na Fond národního majetku České republiky dle schváleného privatizačního projektu č.1119 zpracovaného vedením státního podniku.

Vymazává se ke dni 24.4.1997 z obchodního rejstříku Dopravní a zemní stavby Košťany, státní podnik, se sídlem Košťany, PSČ 417 23, který byl zrušen bez likvidace ke dni 4.12.1995 rozhodnutím č. 584/1995 ministra průmyslu a obchodu České republiky ze dne 21.11.1995. Souhlas s ukončením činnosti zrušeného podniku a s jeho výmazem z obchodního rejstříku udělil Finanční úřad v Teplicích dne 11.12.1995 pod č.j. FÚ/220/956/95/Tot.


Osoby živnostenského listu

Ing. Jiří Holý,statutární orgán

bydliště:Řehlovice - Moravany

Košťany - další firmy:

LIMAT & company s.r.o.- Košťany - Střelná

Vendulka Perglerová- Košťany - Střelná

Quyet Dinh Luong- Košťany

Thuy Le Thi- Košťany

Thuy Dieu Hoang- Košťany - Střelná

T-GLOBAL spol. s r.o.- Košťany

Nhuan Ha Van- Košťany

STAVO-TEP s.r.o.- Košťany

T - GLASS, spol. s r.o.- Košťany

InHeat spol. s r.o.- Košťany

Hoa Nguyen Thi- Košťany - Střelná

POPIVSTAV s.r.o. v likvidaci- Košťany

PRIMAOKNA s.r.o.- Košťany

Mahlwerck Porcelan s.r.o.- Košťany